Bannerannoncer og interaktion

For langt de fleste mennesker der beskæftiger sig med Display annoncering og bannerannoncer, går disciplinen ud på at skaffe så mange kliks, på så få visninger som muligt – altså, at de vil optimere sin ‘click through rate’ (CTR).

Det er ingen hemmelighed, at effekten af bannerannoncering har været faldende igennem de sidste 10 år. Allerede i 2012, begyndte vi her hos Better Banners at arbejde med interaktion i vores annoncer. Dengang kaldte man det ‘Rich Media’, hvilket mange stadig gør, og det er fordi at det tidligere handlede primært om at placere video, lyd eller andre ‘media’ i banneret, for at gøre det mere interessant.

Den dag i dag, rækker interaktion dog langt udover at sætte en video i et banner. Det handler om at engagere brugeren, fastholde og underholde den. Vi bruger interaktion til at skabe en dialog med brugeren, og det virker!

Mister du trafik?

Det er en misforståelse, at folk tror man mister trafik til sit website, når man bruger interaktion. Vi har lavet utallige kampagner med forskellige niveauer af interaktion og funktionalitet, lige fra små mobilspil til leadgenerering, og vi har endnu ikke oplevet en eneste kampagne, der har vist lavere klikrater på grund af ekstra indhold i en annonce. Tværtimod ser vi ofte at klikraten stiger, fordi banneret generelt er mere indbydende. Det vil sige, at du altså ikke kommer til at gå på kompromis med trafikken til dit website, bare fordi du tilføjer interaktion.

De populære

Der er, som sagt, rigtig mange måder at bruge interaktion i bannerannoncer, men her er de mest populære. Husk at klikke på billedet, for at få vist det aktuelle banner…

Video

Video er stadig konge i 2018. Brugerne elsker at blive underholdt af de levende billeder, og det er især via  videoer at man kan fastholde brugeren i banneret lidt længere. Derudover er det også relativt nemt at få en video i din bannerannonce.

 

Hotspot

Vores favorit! Hotspots er en effektiv måde at skabe interaktion, og få brugeren til at navigere rundt i din annonce. Et hotspot er fx. et link til flere oplysninger i banneret. Det kan være alt fra produktinfo til billeder.

CMS

At have dynamisk indhold i dine annoncer kan have flere fordele. Det giver mulighed for at holde din kampagne up to date, og man har også mulighed for at at vise flere produkter i dit banner.

Billedgalleri

Har du flere produkter, eller flere billeder af dit produkt, kan du med fordel bruge et galleri. Her kan du vise alt det du gerne vil, det er nemt at opbygge, og brugerne er gode til at bladre rundt og dermed interagere.

 

 

Hos Better Banners mener vi, at interaktion i et banner, er et kæmpe plus. Derfor synes vi også at det er vigtigt, at vores læsere ser fordelene og mulighederne der kommer med, når man får brugerne til at interagere med banneret. Interaktioner i bannerannoncer på smartphones, er endnu en spændende verden, og den åbner vi op for i et kommende blogindlæg…