Customer journey – fra funnel til flywheel

 

Har du styr på din målgruppes kunderejse?
Hvad skal du eksponere dem for, hvornår i deres kunderejse og hvorfor er det vigtigt?

Vi kender alle tragten for kunderejsen, Awareness, Interest, Concideration, Intent, Evaluation, Purchase. Alle disse trin i en forbrugsrejse er vigtige, og det er vigtigt at være til stede for kunden fra start til slut.

Men hvordan kommer bannerannoncering så ind i billedet?

Hjælp kunderne på vej, understøt deres forbrugsrejse og påvirk deres beslutningsfase til din fordel!
Med interaktive bannere, kan du fortælle flere budskaber i én kampagne, hvilket betyder at du kan ramme kunden på flere trin i deres forbrugsrejse på samme tid. På denne måde kan vi også ændre på måden at tænke kunderejsen på.

Forbrugsrejsen kan med den rigtige strategi, deles op i tre faser – Et flywheel!

The flywheel har kunden/forbrugeren i midten i fokus, og ser på det som en energikilde. En evig energikilde, som vokser når vi holder kunderelationen ved lige, og sætter os ind i vores målgruppe og kunders behov.

1. Attract

Skab awareness for din virksomhed
Hvis forbrugeren ikke kender til virksomheden, skal vi altså brande os, så de bliver bekendte med os – både brand og produkter.
Det vil ikke give mening at eksponere brugeren for tilbud, før de kender virksomheden bedre.

De kampagner, som eksponeres for forbrugeren i denne fase, kalder vi awareness kampagner. Kampagner som skal vække en forbrugers interesse og indse at vores virksomhed har noget, som kan afhjælpe nogle udfordringer.

Hvad er så vigtigst?
Der findes ikke nogle kreative begrænsninger.
Du skal finde de rigtige budskaber, de rigtige platforme og formater, som du skal eksponeres på, for at ramme målgruppen bedst muligt.
Vi har i tidligere indlæg talt om de forskellige formaters stærke og svage sider.

Det gode eksempel:
Arla Grød – En ny produktserie fra Arla.
En product-awareness kampagne, hvor man kan se og læse om Arla Grød. Fokus er hundrede procent blikfang med produkt.

 

2. Engage

Vis noget, som er relevant for kunden. De er nemmere at konvertere til kunder.

Nu er forbrugeren blevet opmærksom på at vi eller vores produkt kan løse deres udfordringer, så nu er det vores fornemmeste opgave at gøre dem bevidste om hvorfor de lige netop skal vælge os frem for et andet brand. Vi skal tale med direkte til kunden.

Når en forbruger har kendskab til virksomheden og måske allerede har haft besøgt eksempelvis hjemmesiden, kan man tracke deres handlinger.

Vi kan altså se hvad en bruger har kigget på og hvor lang tid de har brugt på de forskellige sider. På den måde kan vi personificere indhold i kampagner til dem og differentiere indholdet for de forskellige forbrugere.

Det er altså vigtigt, at vi som virksomhed nu viser noget som kunden har vist interesse for eller et lignende produkt, som har relavns ift. kundens besøg. Det er vores opgave at guide forbrugeren, og for virksomheden, at påvirke dem til at køb.

Udover annoncerne skal forbrugeren naturligvis også nemt kunne komme i kontakt med os, eller omvendt. Hvis forbrugsrejsen frem mod et køb er for besværlig, mister vi en potentiel kunde. Det skal være nemt og bekvemt for forbrugeren at købe produktet eller komme i kontakt til den rette, som kan hjælpe med at yde servicen.

Det gode eksempel:
Dynaudio – Et produkt som ikke mange kender til. Højtalere med kvalitet og eksklusivitet i højsæde.

I kampagnes skulle en ny Music-serie til hjemmet fremvises. Opgaven var at udarbejde en kampagne, hvori brand og kvalitet var i højsæde, samtidgit med fokus på en ny eksklusiv højtaler i mange forskellige design.

 

Eller Audi – En retargetingskampagne.

En kampagne, som på baggrund af retargeting, viser produkter som en forbruger har vist interesse for, ved besøg på hjemmesiden. Den pågældende bil eller tilbud vil blive eksponeret for brugeren igen, som bannerannonce.

 

3. Delight

En bruger har købt et produkt af dig.
Nu er det vigtigt at vi ikke bliver ved med at eksponere indhold som kunden har købt!

Men hvad skal vi så vise dem?
Der er flere muligheder. Vi kan vælge, at byde dem velkommen som kunde i vores virksomhed. Måske er der nogle fordele ved at være kunde?
Det kan også være at vi skal vise dem nogle af de ting som er relevante, men som kunden ikke har købt endnu. Alternativ kan det være at vi skal vente en tid og senere minde dem om os og vores service.

Det vigtigste er bare at vi sørger for at holde kontakten og yde en god service. Brugere som har vist interesse i vores produkter, er lettere at påvirke til et køb, men kunder er endnu lettere at påvirke.

Det gode eksempel:
Bedre Nætter
En tilbudskampagne, som samtidig fortæller om service og garanti.

Eller Sport24, retargeting kampagne.
En kampagne, som indhenter tilbud eller relaterede produkter til dit seneste køb og samtidig fortæller om et event, der kunne have interesse.

 

The Flyewheel

Vi har jo ikke kun ét produkt. Forstil dig at denne model kører i ring, som et hjul der fortsætter med at dreje. Det er ligesom vi kender tragten, bare som en ring.

Vi har flere produkter til kundens behov, og kundens behov ændre sig med tiden. Der er det vigtigt at vi også er opmærksom på lignende produkter, services eller know how. Alt som vi kan fodre vores hjul og kunde med, har værdi for at holdes hjulet i gang.

Har du ikke direkte kontakt til dine kunder, så eksponer dem for alt hvad du kan tilbyde. Mind dem om dit brand og dine produkter, også i bannerkampagner så vel som på sociale medier.

Kreativitet har ingen grænser! Vi kan hjælpe dig med at brande din virksomhed eller et specifikt produkt, på den bedste måde, så du og dine kunder kan mærke en synlig forskel.

Tag en uforpligtende snak med en af vores konsulenter – Find et direkte telefonnummer her eller skriv os en mail på info@betterbanners.com, så kontakter vi dig, så vi kan tage en snak om den perfekte bannerløsning til dig.