CTR og ROAS påvirkes af interaktion

Indrømmet, vi smider nogle gange omkring os med både 2-, 3- og 4-stavelses forkortelser – specielt når vi bliver nørdede og taler performance.
Og nu er du advaret, den her mail bliver ingen undtagelse – til gengæld lover jeg, at indholdet er både relevant og vigtigt for dig.
Det kommer nemlig til at handle om CTR og hvordan den påvirker ROAS.

Og for lige at tage ordforklaringen hurtigt:

  • CTR = Click Through Rate – i vores tilfælde, hvor mange der clicker sig videre fra vores bannere.
  • ROAS = Return On Ad Spend – omsat til dansk er det, hvor meget omsætning, der er blevet skabt fra en kampagne, divideret med budgettet til kampagnen.

CTR påvirker pris pr. lead og dermed ROAS

Du er måske stødt på en statistik, som viser, at den gennemsnitlige CTR i Danmark 0,10 %.

Vi er imidlertid lykkedes med at hæve CTR på bare en enkelt kampagne med over 700% for flere brands.

Når vi taler med både nuværende og nye kunder, bliver mange overrasket over, hvordan CTR påvirker pris pr. lead og ROAS.

Derfor har vi lavet nedenstående tabel, hvor du kan se, hvordan en god dynamisk og interagerende kampagne, der skaber højere CTR påvirker din pris pr. lead.

Når CTR bliver hævet i kampagnerne, hæves antallet af leads også, hvilket kort fortalt betyder, at vi skaber flere potentielle kunder for det samme budget.

Altså når vi hæver CTR med 700 % for en kunde, hæver vi med samme frekvens den potentielle konvertering.

Med udgangspunkt i ovennævnte betyder det, at hvis vi hæver CTR med 700%, hæver vi med samme frekvens mængden af potentielle kunder – en vigtig faktor for din omsætning og dermed ROAS.

I vores case-oversigt og i vores galleri kan du få et dybere indblik i, hvordan vi arbejder for vores kunder.

 

Vi kommer gerne på besøg i din marketingafdeling til en uforpligtende snak og fortæller om de mange muligheder for at skabe interaktive og engagerende bannerkampagner – du kan altid fange os på info@betterbanners.com eller  tlf: 20 200 201.