De 4 grundsten i en bannerannonce

En fundamental bannerannonce er bygget op af 4 grundelementer. Du skal som udgangspunkt altid have disse elementer i tankerne når du skal i gang med at udvikle og designe en bannerannonce – og hvis ikke, så er du selv uden om det, og kan lige så godt lade vær!

Logo/afsender

Der skal være en klar afsender i din annonce.
Vi sørger altid for at have en klar afsender med i de annoncer, vi skaber. Hvis du er et kendt brand, giver det sig selv at dit logo alene vil have en effekt på annoncen – eller i hvert fald give den en højere troværdighed.
Hvis du nu ikke har et kendt logo, eller et logo overhovedet, er det alfa omega at sørge for, der er en tydelig afsender. Logoet skal være synligt hele tiden, være statisk (ingen animation) og være placeret korrekt.

Produkt/ydelse

Har du et fysisk produkt, skal det frem i annoncen. Har du en service eller et arrangement, skal du bruge illustrationer eller billeder der er understøttende.
Det siger næsten sig selv, at det er vigtigt at vise sit produkt eller sin ydelse. Et banner er trods alt en visuel annonce, hvor du skal skabe blikfang. Derfor er det vigtigt, især med et kendt brand, at vise det frem klart og tydeligt!

Et klart budskab

Du har kun 2-3 sekunder … hvad er det, du vil fortælle brugeren? Hvorfor skal de være opmærksomme på din annonce? Det skal være skarpt og præcis, ellers er det for sent.
Din annonce skal fortælle en historie, men historien skal være så god, at brugeren skal kunne misse starten, midten eller slutningen, og stadig forstå pointen.
Der er to store NEJ’ER, når det kommer til kommunikation i en bannerannonce. Det første er, at der skal ikke være for meget tekst. Hvis der er for meget tekst, mister du potentielle kunder lynhurtigt. Det er ikke en brochure, men noget der skal være visuelt tiltrækkende. Det næste er, at hvis dit banner animerer (selvfølgelig animerer det), skal du altid sikre dig at hver enkel tekst kan læses og forstås hver for sig, også hvis de bliver taget ud af kontekst.

Call to Action – CTA

Hvis du har fanget brugerens opmærksomhed, er det her du sætter trumf på, og fortæller hvorfor de skal klikke videre.
Hvis du har styr på dine budskaber, din afsender og de grafiske virkemidler, har du kun en enkelt opgave tilbage … men det er en vigtig en af slagsen: Du skal fortælle brugeren, hvad du vil have han eller hun skal gøre. Hvordan skal de interagere med din annonce? – det kalder man ’Call to Action’ eller ’CTA’. I 99 ud af 100 tilfælde kommer din CTA til udtryk i form af en knap. Det er faktisk svært at finde et eksempel, hvor du ikke skal have dit CTA i form af en knap.

Ovenstående informationer skal være med til at skabe et bedre overblik over hvad der skal til, for at udvikle en succesfuld bannerannonce, og hvilke tanker du skal gøre dig i selve designprocessen.

Hvis man har styr på ovenstående 4 elementer, går det aldrig helt galt – vi har 10 års erfaring med i bagagen, så det kan du trygt stole på :)!