De klassiske bannerformater

Der er efterhånden mange valgmuligheder, når du skal beslutte dig for hvilke bannerformat(er) du ønsker at benytte til din annonce. Bannerformaterne varierer i størrelse, placering og formål. Ønsker du blot at gøre opmærksom på en kampagne, uden for mange dikkedarer, så er det ikke umiddelbart et Gigabanner du skal gå i krig med, men nok nærmere et top- eller artikelbanner. Følgende blogindlæg vil guide dig igennem verdenen af bannerformater, og vil forhåbentligt gøre dig klogere på dine muligheder, til næste gang du skal reklamere på internettet…

Topbanner

(930x180px)

I mange år var topbanneret det gyldne format. Det var det største standardformat, og havde som regel den bedste placering; i toppen af det website det var placeret på. I dag kan det indgå både øverst, imellem indhold på siden og i bunden af et website. Det er stadig et effektivt format der giver gode resultater, og derudover en fornøjelse at designe, da du kan benytte bannerets længde til at placere knap, logo, tekst osv.

Artikelbanner

(300x250px)

Som navnet antyder, er dette format som regel placeret sammen med indholdet på et website, enten direkte integreret eller umiddelbart ved siden af indholdet – det er denne placering der tit gør artikelbanneret nyttigt, fordi det er placeret i brugerens synsfelt. På trods af at banneret er noget mindre, kan man sagtens lave nogle fine annoncer – også interaktive. For eksempel, passer et videoelement super godt ind i det firkantede format.

Stickybanner

(160x600px)

 

 

Stickybanneret kaldes også for sidebanneret, skyskraber, hightower, follow-banner – ja, kært barn har mange navne! Denne bannerklassiker er svær at tøjle, på grund af den begrænsede plads og det svære format. Alligevel rummer formatet noget potentiale. De fleste nyhedsmedier er meget begejstret for at benytte sig af sticky-banners, som er det eneste format der scroller/følger med brugeren, når man ruller ned over siden. Det kan diskuteres, hvorvidt dette er ‘irriterende’ for brugeren, eftersom den kan være distraherende i forhold til det andet indhold på hjemmesiden – men du er derimod også garanteret at banneret altid er ‘inscreen’, og at brugeren altid har det i sit synsfelt.

 

 

 

 

Leaderboard

(728x90px)

Dette mindre og meget aflange format benyttes ikke så meget længere, men i de gamle bannerdage var det et meget udbredt format. Man bruger stadig leaderboards-banneret i google display netværk, men det er et format hvor du er meget begrænset i dine kreative og visuelle muligheder, og derfor bliver det tit valgt fra.

Gigabanner

(930x600px)

Mine damer og herrer, lade os introducere bannerverdenens Rolls Royce, og vores helt klare favorit! Du får både mange flere muligheder for at lave interaktion, animation med mere blikfang, og generelt meget mere plads at arbejde på. Vi laver rigtig mange gigabannere, da de er klare og tydelige, og der er mulighed for at inkludere mange forskellige elementer. Har du mulighed for at bruge dette format på en fast placering der er inscreen, er du næsten sikker på succes med din bannerannoncering. Vi har desværre set en kedelig udvikling med dette format, når man køber visninger via RTB netværk, hvor banneret som regel er placeret langt nede på siden.

 

Dobbelt Stickybanner

(300x600px)

Dette er et relativt nyt format, som hurtigt er blevet en favorit. Ligesom med det klassiske Sticky-banner, er dette format tit placeret i siderne på websitet.Ligesom sin lillebror, har dette format også den fine egenskab at den følger med brugerens scroll, og derfor altid er synligt for brugeren – den fylder bare ikke ligeså meget.

 

Mobil bannere

(320x320px, 320x160px, 320x80px)

I takt med at internettrafikken fra mobile enheder er eksploderet og i dag har overhalet trafikken fra den gamle desktop, er behovet for mobilannoncer også steget.
Mobilannoncer er som regel tilpasset skærmens bredde, eller så er de centreret. Derfor arbejder man heller ikke med så mange formater på mobilen. Herhjemme er de to store mobilformater mest almindelige og det er også kun de formater vi selv udvikler annoncer til. Det fine med mobilannoncer er, at man kan udnytte de ekstra funktioner man har adgang til på en smartphone. Du kan bruge det man kalder ‘gestures’, hvilket direkte oversat til dansk er ‘fagter’, til at lave swipe, shake, pinch, touch, samt mobilens accelerometer.