Er du også træt af kedelige Facebook-annoncer?

De sociale medier bliver brugt mere og mere, i forbindelse med markedsføring og branding. Rigtig mange virksomheder udnytter muligheden for at annoncere på de sociale medier, især på Facebook, men der kan være stor forskel på udfaldet. På de sociale medier er det forbrugerens valg, der er i centrum, så det handler for dig om at levere indhold, der engagerer, involverer og vigtigst af alt interesserer forbrugeren. Det er ligeså vigtigt at producere fede og tiltalende annoncer på de sociale medier, som det er at producere gode bannere.

Der er en række muligheder for kreative annoncer på de sociale medier, og følgende skulle gerne give dig et bedre indblik i, og forståelse af, hvilke annoncer giver de bedste resultater.

 

Statiske billeder

En statisk annonce er det simpleste format på Facebook, LinkedIn og andre sociale platforme. Facebook har nogle regler omkring brugen af tekst på dine annoncer, så pas på med at putte ret meget tekst i selv billedet – brug i stedet annonceteksten. Med udgangspunkt i at du overholder dette, kan man lave nogle rigtig fine statiske annoncer, hvis du bruger et skarpt budskab og nogle iøjnefaldende billeder eller anden spændende grafik. Selvom vi generelt ser bedre performance ved de mere kreative annonceformater, er det stadig muligt at lave flotte og gennemførte annoncer med statiske billeder.

 

Karrusel

Et andet spændende format, hvor du kan benytte statiske billeder, er karrusel-formatet. Her sætter du flere billeder sammen, som for eksempel kan fortælle en lille historie, eller præsentere flere produkter, på en anderledes måde. Karrusel annoncerne gør det muligt for dig at have op til 10 billeder og/eller videoer, med overskrifter eller call-to-actions i en enkelt annonce. Ved at benytte karrusel-formatet, har du mulighed for at fortælle en kort historie, som kræver at brugeren skal interagere i annoncen. Alle der ser din annonce har mulighed for at scrolle gennem din karrusel. Er det på telefonen, kan brugeren ‘swipe’ til højre eller venstre, og er det på en desktop, skal de blot trykke på pilene.

Se et eksempel på en karrusel annonce på Facebook, her.

 

Video

De færreste har en god 30 sekunders videopræsentation liggende, men du kan faktisk komme langt med at lave en animationsvideo, så effekten i brugerens nyhedsfeed ender med at ligne en animeret bannerannonce. Baseret på dit nuværende materiale fra TV reklamer, bannerannoncer og endda print, kan vi lave en smuk og fangende video til dine sociale medier. Ligesåvel som at video i en bannerannonce øger performance, er video inkorporeret i dit content til de sociale medier, også med til at sætte skub i effektiviteten.

Se et eksempel på en videopræsentation til de sociale medier, her.

Lead Ads

Et af de nyere annonceformater fra Facebook er Lead Ads. Det er et effektivt format til at skabe nye kundekontakter, tilmeldinger til nyhedsbrev, arrangementer osv. Folk skal bare trykke på din annonce, og så dukker der en formular op, som allerede er udfyldt med de kontaktoplysninger, de har delt med Facebook. Ligesom med den statiske annonce gælder det her om at fange brugerens opmærksomhed og så lave en indbydende side med kontaktform.

 

Canvas

Canvas er det mest kreative format på Facebook. Canvas åbner op for rigtig mange muligheder i forhold til at præsentere dit produkt eller din virksomhed. Du bygger nærmest et lille kampagne-website med små moduler, fx video, billedgalleri, panorama-billede, som bruger telefonens gyro-funktion, og mange andre muligheder. Formatet fylder hele skærmen og giver maksimal kontakt med brugeren. Indtil videre vises Canvas kun på mobil. Selvom Canvas bannerformatet ikke er nyt på Facebook, er der

ikke mange bureauer, som har lært at bruge dets fulde potentiale. Vi er dog eksperter i at producere fuldskærmsannoncer til Canvas, med en masse forskellige input, baseret på det individuelle kampagnemateriale vi får at arbejde med.

Se et eksempel på Facebook Canvas, ved at klikke på linket her.

 

Det kan være svært at udføre succesfuld markedsføring på de sociale medier, men hvis du er interesseret i at gøre brug af denne unikke marketingsmetode, så kan vi hjælpe dig her hos Better Banners.

Kontakt en af vores sælgere på info@betterbanners.com, eller ring til os på 20 200201, for at høre meget mere om, hvordan en kampagne i sociale medier kan formes for din virksomhed.