Facebook-retargeting giver en CTR på 5,15%

 

Facebook-retargeting bliver brugt mere og mere, i verdenen af onlineannoncering. Effektiviteten er så stor, fordi at du med Facebook-retargeting kun målretter dem, der kender dig i forvejen. Altså dem, der allerede har udvist interesse i dit produkt. Det har vi skrevet en masse om i dette indlæg.

Hos Better Banners er vi meget rutinerede i retargeting. Vi producerer ofte materiale til retargetingkampagner for vores kunder, og er eksperter i at udvikle hele strategien bag. ŠKODA har været kunde hos os i mange år, og vi har produceret utallige succesfulde bannerkampagner for dem. Derfor tog vi også glædeligt imod opgaven, da de ønskede at have Better Banners med indover deres seneste Facebook-retargeting strategi…

ŠKODA udfolder sig på Facebook

Da ŠKODA kom til os med et ønske om at gøre noget mere ud af deres annoncering på de sociale medier, lå retargeting lige til højrebenet. Retargeting strategier varierer, og vi ville skabe noget helt unikt for ŠKODA.

Tanken kom, da vi ikke aktivt udnyttede Facebook som annoncekanal til mere end kampagne posts og enkelte organiske boosts. Vi ville gerne bruge det mere aktivt, men vi ville ikke bare lave et generisk setup med et banner der viste de forskellige modeller. Skulle vi lave noget, skulle det være anderledes end de normale bannere, både i kommunikationen til kunden men også materialet. Det er vigtigt at udnytte, at man allerede kender kundens interesse i en specifik model

– Jesper Hansen, Digital marketing koordinator hos ŠKODA

Vi synes, at det er vigtigt, at have en god og åben dialog omkring mulige strategier og løsninger, helt fra første spadestik. Efter mange overvejelser kom vi, sammen med ŠKODA, frem til en løsning der tog udgangspunkt i en retargetingkampagne, med flere spor…

modeller kører i 2 sideløbende retargeting-spor, hvor det ene er et ’tilbehørs canvas’ til den specifikke model, med 10 forskellige produkter, og det andet er et model-spor.

Hvis en bruger har været inde og kigge på en specifik bil på ŠKODA’s hjemmeside, vil den samme bruger blive mødt af en ŠKODA canvas-annonce på Facebook, hvor vedkommende bliver mindet om den fine bil de har været inde at se på tidligere. Sammen med canvasset, er det tilhørende tekst skrevet, sådan at kunderne bliver ‘ramt’ længere inde i kunderejsen. For eksempel, ”Fangede CITIGO din interesse?”. På den måde får brugeren en oplevelse af, at ŠKODA faktisk ved noget om dem, og de føler at de får en mere personlig og skræddersyet annonce, frem for noget generisk som bare råber ‘SALG’.

Tilbehørsformatet kører med et 60-dages retargeting interval. Det vil sige, at brugeren får for eksempel vist KODIAQ efter et besøg på modelsiden, inde på Skoda.dk. Hvis vedkommende ikke interagerer med canvass’et, får brugeren vist en generisk privatleasing canvas på hele modelrækken. Hvis der stadig ikke er nogen interaktion overhovedet, vil brugeren blive sendt ud af flow’et, og det hele vil starte forfra.

For at føde mere trafik ind på retargeting sporet, kører ŠKODA et ‘prospecting setup’ med almindelig kunde-targeting med samme canvasformat, dog med aldersbestemte målgrupper baseret på data indsamlet på skoda.dk.

Sammen er vi bedre

Det kan godt være at vi ved alt om retargeting, men det kommer vi ikke særlig langt med, hvis ikke vi har en kunde, der kender sit brand og sine kunders købsadfærd, samt et mediebureau, som forstår at afvikle på bedst mulige måde. De input er helt uundværlige i sådan en proces. Udover det tætte samarbejde med mediebureauet PHD og ŠKODA, hvor vi har været med til at udvikle retargeting-strategien, havde vi ansvar for produktion af det kreative materiale de har brugt på Facebook.

Retargeting-kampagnen har kun været i luften siden midten af oktober 2018, men har allerede i slutningen er 2018 vist rigtig fine resultater. Med over 103.000 eksponeringer, lige knap 3500 kliks ind på deres hjemmeside, og en CTR på 5,15% (det er meget normalt for bannerannoncer, at have en CTR på under 1), hersker der ingen tvivl om, at springet ud i verdenen af Facebook-retargeting har båret frugt for ŠKODA.

Ønsker du samme succes med Facebook-retargeting, så lad os hjælpe dig. Sammen kan vi planlægge den perfekte strategi for din virksomhed, og du kan også trygt overlade al produktion af det grafiske materiale til os.

Skriv en email til info@betterbanners.com, eller ring til os på 20200201, så står vores slagsteam klar til at drøfte nogle forskellige facebook-retargeting muligheder med dig.