Grundsten #3 – Budskab

#3 af de vigtigste grundelementer af en bannerannonce er budskabet. Ved at klikke her kan du læse om #1, og ved at klikke her kan du læse #2.

Budskabet er i bund og grund dialogen mellem din virksomhed og brugeren. Hvad ønsker du at fortælle dem? Som nævnt i det opsummerende blogindlæg omkring alle grundelementerne her, skal din annonce fortælle en historie. Din historie skal være så god, at brugeren skal kunne misse starten, slutningen eller din pointe i midten – og så alligevel forstå meningen. Din historie skal også gerne være spændende, udfordrende, skræmmende, eller hvad der nu giver mening for din kampagne eller dit produkt. Det er her, det bliver svært …

De 2 store fejltagelser

Det er ikke en brochure…

Der er to dødssynder når det kommer til kommunikation i en bannerannonce. Du må ikke fylde for meget tekst i banneret .. det er jo ikke en brochure!
Der var engang, at det var helt normalt at skrive annoncørens webadresse i banneret, hvilket nu om dage lyder helt absurd. Det virker simpelthen ikke længere. Drop telefonnummer, adresse, website, åbningstider og hvad du nu ellers kunne finde på. Hold det simpelt, hold det skarpt, og så vil du hurtigt se at brugeren både forstår og reagerer på dem.

Det er ikke en biograf-reklame…

Det er en slem misforståelse at brugeren sidder pænt og venter på at du kommer til pointen, og de kommer bestemt ikke til at sidde og venter på slide 3 i din annonce, efter 15-20 sekunder. Der er vigtigt at forstå konteksten som annoncen bliver vist i. Her skal dit banner konkurrere med 4-5 andre annoncer på siden, det redaktionelle indhold som brugeren har valgt at læse, og så alt det andet på siden der enten støjer eller som også forsøger at stjæle opmærksomhed.

Derfor er det super ærgerligt hvis brugeren først ser din annonce midt i din fortælling, når dit vigtigste budskab stod i starten, og man derfor misser hele formålet ved banneret…I eksemplet ovenfor går det galt i alle slides.
Da billedet ikke hjælper os, har vi ingen chance for at vide, hvilken virksomhed eller hvilket produkt der bliver annonceret for. Hvis annoncøren havde ændret bare en smule på teksten, havde man haft mulighed for at afkode produktet på trods af et lidt kedelig billede, og derudfra beslutte om det var relevant for mig.

Så sørg nu for at have en klar ide om hvad din annonce skal fortælle, og så vis det!

Er du klar til #4? … Klik her.