Grundsten #4 – Call to Action

Nu burde du have læst om de første 3 elementer i en bannerannonce, nemlig logo, produkt, budskab – og nu kommer vi til det sidste vigtige element i en bannerannonce.

Call to Action (CTA), er den måde hvorpå du fortæller brugeren hvad det er de skal gøre. Hvordan skal de interagere med dit banner? CTA kommer oftest til udtryk i form af en knap, så ja – du SKAL have en knap med i banneret.

Vi hører ofte om annoncører der påstår at en knap ikke er nødvendig i deres bannere, da deres kampagne-mål er at skabe opmærksomhed omkring et produkt, et arrangement eller lignende. Det sjove er, at de ender alligevel med at sidde og kigge på klikrater når kampagnen er slut, og konkludere at bannere bare ikke virker for dem.

Vores erfaring er, at performance falder med op til 65% på de bannere der ikke har en CTA-knap – giver det ikke lidt sig selv, så?

Knap design

Hvordan skal knappen så se ud? Ja, det er så enkelt… den skal ligne en knap. BUM!

Når du designer din knap, så tænk over teksten der skal stå i den. Hvis det er en almindelig kampagne-banner, handler det sikkert om at sende brugeren videre til din landingsside. De mest hensigtsmæssige tekster i den forbindelse er ‘læs mere’, ‘se mere’, ‘se tilbud’. Du skal generelt være varsom med at bruge for aggressiv tekst i din CTA, som f.eks ‘bliv kunde’ eller ‘køb nu’ – det skræmmer brugeren væk.

 

SÅ HUSK DEN KNAP!