Og så blev bannerne bedre… historien bag Better Banners

Du sidder garanteret og undrer dig over, hvordan i alverden sådan en nichevirksomhed som Better Banners er blevet til, og der til også har klart sig ret godt i en branche så konkurrencepræget som reklameindustrien. Derfor har vi valgt at dele iværksætterhistorien bag vores hold af bannerfører, med dig;

 

Der var engang …

For snart 10 år siden, var der to McDonald’s medarbejdere som efter 8 år var blevet trætte af at flippe burgere, og besluttede sig for at springe ud i at forfølge deres fællespassion – IT. Klaus og Ralf startede en virksomhed ved navnet ’Visualized’, som var et webbureau med fokus på hjemmesider og digital skiltning. Set udefra, var det ikke verdens bedste ide, i og med at finanskrisen stadig hærgede, og virksomheder lukkede ned på stribe, lige i den periode drengene valgte at springe ud i iværksætterlivet. De to McChicken-elskere lod sig ikke slå ud af andres advarsler, og var optimistiske for fremtiden. De fandt et beskedent kontor i udkanten af Silkeborg, fik lavet et meget orange logo, og var klar til at skabe revolutionerende hjemmesider og online reklamer til alle de kunder, de så ikke havde endnu. Det var nemlig det næste problem, drengene stod overfor – de havde ikke en eneste kunde på hånden ved opstarten af Visualized. Ingen kunder, midt i finanskrisen. Super. I stedet for at ligge sig ned inden de overhovedet havde rejst sig op, tog de begge et lynkursus på internettet i salg, og gik ud og solgte sig selv alt for billigt, til de virksomheder der havde brug for dem. Det eneste mål de havde i starten var, at alle regningerne blev betalt, og at der kom brød på bordet.

 

Prinsen på den blå avis…

Det hele lyder måske en smule presset, hvilket det i den grad også var. Det var i hvert fald ikke lagkagehusets luksusboller der kom i brødkurven på morgenbordet, men nærmere noget tørt franskbrød et par dage gammelt fra tanken. Trods det, tog drengene ja-hatten på, og holde humøret højt – gode ting kommer til dem som venter, havde de hørt. Tålmodigheden bar frugt, og lige knap et år efter Klaus og Ralf havde satset alt på deres computer-drøm, kom der en meget uventet redningsmand. Karsten Ree og hans blå avis, havde brug for hjælp til at udvikle bannerannoncer til de mange kunder, som ønskede at reklamere på dba.dk. Han havde hørt, at de to tidligere McDonald’s medarbejdere med kontoret i udkants-Silkeborg, var ret skarpe indenfor ’Flash’ programmet, som blev brugt til at lave disse annoncer, og tilbød dem derfor et samarbejde. Et samarbejde der resulterede i 556 bannerannoncer til DBA’s kunder det første år, og som sørgede for at Visualized kunne leve videre.

 

Blå og orange stue…

Bannerannonce-universet begyndte at fylde mere og mere af forretningen, og det stod ret hurtigt klart, at drengene havde fat i noget med et kæmpe potentiale. I 2011 besluttede de sig så for at indføre afdelingen ’OnAds’ hos Visualized, som skulle agere som virksomhedens produktionskoncept for bannere. Den meget orange farve i Visualized’s logo, som eftersigende skulle have været ’hot’ dengang, blev kendetegnet for den gamle del af virksomheden, og det nye ’OnAds’ koncept, fik en blå farve. Farveopdelingen blev taget meget alvorligt, med mødelokaler i hver deres farve, og farvede kaffekopper, som man ikke var i tvivl om hvor tilhørte. Heraf kom den blå og den orange stue.

 

 

Farvel til Visualized…

Forretningen blomstrede de efterfølgende 4 år, og bannerproduktionen tog stille og roligt over. Klaus og Ralf stod derfor over en stor beslutning, og endte med at aflive Visualized. Better Banners blev skabt d.1 maj, 2015, og med fødslen kom også et nyt (ikke orange) logo, en ny designlinje og en ny kommunikationsplatform. Pludselig blev virksomheden meget nicheorienteret, og fik et meget klart mål: De ville levere markedets bedste bannerløsninger … først i Danmark, og senere i hele verdenen.

 

Vi har startet en banner-bevægelse…

Samtidig med at Better Banners tog fart, blev de resterende aktiviteter i det gamle Visualized afviklede. Markedet for online annoncering blev ved med at vokse, og arbejdsopgaverne blev ved med at komme. At fokusere udelukkende på bannerannoncering viste sig ikke at være så dum en ide, og heldigvis havde burger-drengene hørt godt efter på deres McDonald’s lederkursus, og havde derfor også været gode til at vælge de rigtige og mest talentfulde ansatte til at være bannerfører. Der var dog et problem, som virkelig begyndte at nage drengene. De syntes efterhånden, at ganske almindelig bannerannoncering var ret kedeligt at se på. Derudover savnede de en måde hvorpå kundeinteraktion kunne blive målt, igennem de bannerannoncer de udviklede, og HER mine damer og herrer, kommer iværksætterhistoriens store ’AHA!’ øjeblik – de ville gøre bannerne levende! 

 

 

… Og så blev bannerne bedre.

Better banners ville lave mere en blot statiske bannere, med minimal bevægelse. De havde en drøm om at involvere de potentielle kunder i reklamen, og dermed skabe mere værdi for virksomheden der blev reklameret for. Det var en vision, der krævede et stort kenskab indenfor nogle ret indviklet produktionsprogrammer – men det kunne de sagtens klare hos Better Banners, og det gjorde de så. Better banners ’speciale’ blev derfor interaktive-bannere, hvor online-trafik kunne måles, og hvor kunden fik en anderledes og mere personlig brugeroplevelse igennem reklamen.

 

Det bringer os så frem til i dag.

To burger-flippere tog en chance, Karsten Ree kom til undsætning, og vigtigheden af onlinemarkedsføring voksede. Alt dette, blandet sammen med en gruppe talentfulde bannerfører, er skyld i at Better Banners er blevet så stor en succeshistorie. Derfor står vi altid klar med de mest innovative og professionelle løsninger, når der skal reklameres på internettet.