Splittester du?

Splittester du?

Vi bliver eksponeret for flere hundrede reklamer hver dag og kun få af dem registrerer vi.
Undersøgelser viser at vi kun noterer 6 ud af 100 reklamer vi ser. Derfor er det vigtigt at lige præcis din annonce bliver bemærket og husket.

Selvom bureauerne har stort kendskab til branchen og målgruppen, vil din målgruppe altid være unik til lige præcis dit produkt og dit mål. Men hvordan sørger du for at du har den bedst mulige annonce til din målgruppe? Hvordan bliver du unik og skiller dig ud i mængden?

Jo, ét af de parametre, som er vigtige, er at du tester dine kampagner.

At splitteste er en af de vigtigste metoder at gøre brug af. Splittesting er en metode hvorpå man kan teste flere variablers påvirkning af et ønsket mål eller handling. Du kan teste én annonce på to forskellige målgrupper, eller omvendt, teste to forskellige annoncer på én målgruppe.

Man kan splitteste på alt!

Tekst
Budskab
Billede
Video,
Grafisk opsætning
Caption til annonce
Og meget mere

Du kan testet dine annoncer i GoogleAds, Facebook, LinkedIn, Direct e-mail mv., som har super gode opsætninger og vejledninger til at hjælpe dig bedst muligt i gang.

Vores råd til at komme i gang

1. Sæt dine mål/faktorer for en vinder
Hvad er kampagnens formål?
Det er vigtigt for at kunne benytte sin test, at der er et konkret mål, som skal opfyldes for at kunne konkludere hvilken annonce, som skal benyttes fremadrettet.
De faktorer, som oftest måles på, er impressions, CTR, eller konverteringer. Vælg den/de faktorer, som giver mest mening for lige præcis din kampagnes formål.

2. Vælg de målgrupper du vil teste på.
Det er vigtigt at specificere din målgruppe, så den ikke overlapper, når der skal testes. Overlap i målgruppen vil give uklare resultater. Find ud hvilke 2-3 mindre målgrupper, din samlede målgruppe kan deles op i, så du kan specificere dine budskaber til dem.

3. Lav dine 2-3 variable annoncer
Ud fra dine variabler og mål, kan du nu udarbejde dine kreative annoncer til hvert enkelt annoncesæt. Det er vigtigt, at du kun tester på én variabel ad gangen for at kunne konkludere på resultaterne.

Udarbejd dine annoncer og variér til dine spilttest:
Et annoncesæt kan være en tekst, som testes på to forskellige målgrupper.
Et andet annoncesæt kunne være test af flere forskellige billeder til én målgruppe.

Det kreative indhold som skaber blikfang, har ingen begrænsninger, bare husk kun at ændre på én ting ad gangen når du skal teste! Husk dog at have fokus på dine mål og kriterier.

På denne måde vil du kunne se det konkrete resultat for din test. Det handler om at arbejde taktisk.

4. Vælg dit budget og tidsestimat
Vælg et budget du vil bruge på din test, når splittest-kampagnen skal opsættes.
Facebook Businessmanager anbefaler at man tester 3-14 dage for at opnå det bedste resultat. Man må ikke være utålmodig, men man skal også i gang med sine målrettede kampagner.

Vurder derfor hvad den bedste kombination af tid og pris er for din splittest, og husk hvad dit mål med testet er.

5. Begynd din annoncering
Efter din splittest-kampagne udvælger du nu vinderen af din test, skruer budgettet lidt op og sætter i gang!
Få din fantastiske kampagne ud at køre og lad verden vide hvem du er og hvad du tilbyder!
Husk altid at holde øje med dine annoncer løbende!

God fornøjelse!

Kan det betale sig? JA!

Ved at splitteste, kan du spare tid og penge i sidste ende. Du eksponerer din målgruppe specifikt for det, som fanger deres opmærksomhed, og på den måde øger du din konverteringsrate, hvormed du sparer penge i din annoncering. Din CPC vil måske falde, eller din CTR vil stige, eller du kan mærke en direkte forøgelse af konverteringer!

Så hvorfor splittester du ikke noget mere?
Det er kun fantasien, der sætter grænser for hvad du kan skabe af kreativer, så udnyt mulighederne og giv dig selv tiden til at teste flere kreativer.

 

Vi står altid klar til at hjælpe dig med både kreativer og budskaber.
Skriv en email til info@betterbanners.com, eller ring til os på 20200201, så står vores slagsteam klar til at drøfte nogle forskellige muligheder med dig.